Rabarbra – kjenner jeg får ilinger i kinnene bare ved tanken. Surt, men skrekkelig godt. Alle burde ha en tue med rabarbra i hagen. De er ganske fine også.
Det strømmer på med gode barndomsminner og gode følelser. Jeg husker mamma pleide å gi meg rabarbrastilker til å knaske på og et gammelt rømmebeger med sukker til å duppe dem i.
En favoritt fra barndommen er rabarbragrøt. En veldig enkel, rask og supergod dessert man kan bruke både til hverdag og til fest. Min gutt på 2 elsker det. Og det gir meg ekstra lyst til å lage det så ofte jeg kan.
Ingredienser:
600 gram renset rabarbra
300 gram sukker
4 dl vann
2 ss potetmel
Kutt rabarbraen i tynne skiver.
Ha rabarbra, sukker og vann i en kjele. Kok til rabarbraen blir myk. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og hell det over i grøten i en tynn stråle mens du rører kraftig, ellers blir det lett klumper.
Server avkjølt med enten melk, fløte eller en kule vaniljeis og NYT!
0 comments on “Rabarbragrøt – smaken av barndom og sommer”