Uncategorized

Lakseburger – en del av livet med en skotsk ghillie.

Hvis noen hadde sagt til meg for noen år siden at jeg skulle bo i det skotske høylandet hadde jeg ledd høyt! Jeg har alltid vært veldig hjemkjær og kunne aldri forestillt meg å bo utenlands. Men nå ble det sånn. “The ghillie happened” . Jeg ble forelsket i en skotsk ghillie.

De fleste i Norge vet nok ikke hva en ghillie er. Vi har ikke den stillingen i vårt norske vokabular. Vel, i følge wikipedia er definisjonen:
Ghillie or gillie is a Scots term that refers to a man or a boy who acts as an attendant on a fishing, fly fishing, hunting, or deer stalking expedition, primarily in the Highlands or on a river such as the River Spey.

Det var jo nettopp slik jeg havnet her. Jeg fisket etter laks i den berømte River Spey, og ble hodestups forelsket i ghillien. Livet er godt her. Vi bor i skjønne landlige omgivelser på den eiendommen hvor min kjære ghillie John jobber like ved River Spey.  Hit kommer det fiskere primært fra Norge, men også andre land og selvsagt også lokale helter. Sixpence og tweed, rullende skotske r-er og laksefluer i alle slags farger er en del av hverdagen.

 

 

En av fordelene med å bo sammen med en ghillie, eller å bo rett ved en bra lakseelv, er tilgangen på fersk fisk. Jeg er veldig glad i fisk, all slags fisk. I sesongen spiser vi laks i alle slags varianter. I dag vil jeg gjerne dele oppskrift på en god lakseburger. Herlig både som lunsj og som som middag.

LAKSEBURGER

500 gram skinn og beinfri laksefilet i biter (jeg bruker ofte halestykkene til burger)
1 ss red curry paste  (kan sløyfes)
1 ss creme fraiche
1 ts salt
evt friske urter om du har.

Put alle ingrediensene i en food prossessor. Kjør litt raskt til du har en litt grov, men jevn masse. Form til 4 burgere og stek på pannen i 4- 5 min på hver side til de får en sprø stekeskorpe.

Server med burgerbrød og eller en frisk salat – gjerne med mango. Det er nydelig sammen med laks. Jeg bruker også ofte en frisk guacamole ved siden. Dette er en favoritt hos hele familien!

 

 

 

 

 

 

 

0 comments on “Lakseburger – en del av livet med en skotsk ghillie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: