Uncategorized

FRØLISTE  TOMATER  for 2021 

fullsizeoutput_3707

Dette er årets frøliste med tomatfrø fra meg.

I 2020 dyrket jeg 157 forskjellige sorter med tomater. Det er en del frø å holde styr på. Derfor pleier jeg å så mine tomater litt i puljer fra begynnelsen / midten av februar. Valentinesday  synes jeg er en fin huskedag til tomat såing.

Dersom du ønsker å kjøpe frø fra meg kan du velge ut i fra denne listen. Send meg en email på camillascountryliving@gmail.com.  Jeg trenger også Navn, adresse og telefonnr.

Alle frø koster 25,- NOK per pose.   +engangssum på  40,-  for Pakking og post.  En pose frø inneholder min 8 frø.  Men det er som oftest 10 eller mer.

 

SMÅ TOMATER / CHERRY / MULTIFLORA 

 

INGRID  sold out 

Denne tomaten var en av mine favoritter i 2020! Utrolig søte nydelig små cherrytomater. Høy ranke, riktbærende sort.  Disse kom aldri lenger en drivhuset.. ble spist fortløpende som snack.  I mildt klima og en varm sommer kan Ingrid gjerne dyrkes på friland eller på terrassen.

fullsizeoutput_42f9fullsizeoutput_42ec

SIRJAS LOVE

Gul, veldig riktbærende cherrytomat. Egentlig skal denne dyrkes som ranke. Men jeg lot min få vokse litt vilt. Og den ble en gigantisk busk med utrolig mange søte mørk gule cherrytomater.  Jeg tok også en del tyver og plantet i en svær ampel med stor suksess! Den er et syn når den får buske seg nedover.

CINNAMON PEAR

Brune/ bronze farga  pæreformet cherrytomater med grønne skuldre.  Høy riktbærende ranke/ plante.  Lekker tomat til salaten! 

fullsizeoutput_42ddfullsizeoutput_42d5

SUKKERKNALD

Orange søte cherrytomater.  Dersom du ønsker deg en frøekte sort som kan minne om Sungold er dette sorten!  Utrolig deilig snacktomat. Selvsagt også veldig god til salater og på brødskiva.  Men mine kommer sjelden ut av drivhuset.

fullsizeoutput_4806

GREEN ZEBRA CHERRY

Runde grønne cherrytomater. Ser ut som små miniutgave av Green Zebra – grønn  med samme gulaktige tigermønstret. søte og saftige cherrytomater som er deilige som snacks eller i salatbollen.  Midt sesong cirka 75 dager.

fullsizeoutput_491c

BOSQUE BLUE BUMBLE BEE

Jeg må innrømme at denne ble plukket ut litt på grunn av navnet. Veldig kul tomat. Blåsort og gul på fargen. Litt stor cherrytomat. ranke.

fullsizeoutput_42c6fullsizeoutput_42f4

 

GALAPAGOS TOMAT

Gulorange små cherry tomater med historisk sus. vakker vekst med frynsete blader og  gigantiske tomatklaser. Dette er en av to ville tomater som vokser i sjøkanten på Galapagos øyene. herlig som snacktomat og i salatbollen.

fullsizeoutput_42f6fullsizeoutput_42ef

VIOLET JASPER

Denne tomaten smakte jeg aller første gang i 2013 i Camilla Plums drivhus på nordskjelland. Husker så godt at det var en ny og spennende sort. Overbegeistret fikk jeg med frø hjem, og siden har jeg hatt den med meg. Utrolig vakker stor brun/rød,  cherrytomat med mørkegrønne striper. Opprinnelig en kultivar fra Kina.  Ranke. Drivhus. Mid sesong 75 dager.

fullsizeoutput_42c0 fullsizeoutput_484f

MILLEFLEUR

Gul multiflora tomat. Millefleur betyr tusen blomster på fransk og bærer navnet med rette.  Gigantiske blomsterklaser med 50 + blomster. Kan lønne seg å riste litt dem for maksimal bestøvning. Gul cherry tomat med frisk god smak.  60 dager,  Interdeterminate / ranke som blir høy ( 2 m +)

  fullsizeoutput_3689

BARRYS CRAZY CHERRY

Multiflora type. Store klaser med blekgule, ovale og søte chery tomater.  Sorten er utviklet av Brad Gated fra Wild boar farms. Stort utbytte!  Veldig kult med så digre klaser. Jeg er positivt overasket over hvor søte de er.  Interdeterminate / ranke som blir høy ( 2 m +) ,  midsesong

fullsizeoutput_36b9fullsizeoutput_36ec

REVEREND MICHAEL KEYES

Multiflora type. Vanvittig store klaser med masse tomater . Indeterminate. 75 dager.  Planten blir høy og stor og trenger støtte. En utrolig lekker mørk rød oval cherrytomat, ser ut som en mini plommetomat. God søt tomat, yndet bland kokker. Gøy med så store klaser! 

fullsizeoutput_36ff

GOLDEN CROWN  sold out 

Også kjent under navnet “ gullkrone”   Kanskje den aller beste gule tomat jeg har smakt!  De gule tomatene er ofte “kjedeligere” i smak enn andre farger. Denne planten er veldig produktiv og leverer lange klaser med veldig søte gode cherrytomater.  Klasene kan ha opptil 50 tomater og de lengste jeg hadde var en meter lange. En favoritt. Interdeterminate , tidlig 

fullsizeoutput_36fe

CHOCOLAT CHERRY

En utrolig lekker mørk rød/ burgunder cherrytomat ( ca 20 – 25 gr) med søt og intens smak.  Produktiv, gir masse tomater over lang tid.  Har en tendens til å sprekke når den blir skikkelig moden, og kan derfor plukkes noen dager før og ettermodne på kjøkkenbenken. Fresh i salatbollen.  Interdeterminate, mellomtidlig.

  fullsizeoutput_368e

CHERRY CAFE BULE

Veldig kul tydelig pæreformet brun cherrytomat. Produktiv høy plante, interdeterminant. Søte gode tomater med kompleks smak. 

 

POTATO LEAF Yellow VARIEGATED

Dekorativ plante med potetløv som er mørkegrønt med splash i hvit/ krem. Små gule cherrytomater med frisk fin smak. Passer til salat. Determinant vekst . Jeg lot min ha to stengler i 2018.  Produserer tomater til langt utpå høsten.

fullsizeoutput_3709

AUNTIE MADGES

Jeg kaller denne gode gamle tante magda. Har hatt denne med i “ samlingen “ siden jeg ble bitt av tomatbasillen.  En høy produktiv plante som gir store klaser med røde ovale cherrytomater. Mer syrlig frisk en søt. Har lite frø, så den er veldig god til saus og legge ned på glass. Men er også god i salatbollen. 

fullsizeoutput_3696

 

BIFFTOMATER

 

AMAZON CHOCOLATE  sold out 

Min absolutte tomatfavoritt!  Mørk brun stor saftig bifftomat. Når denne får nok sol, er den så sinnsykt god og søt og rik på smak.  Denne har vært med meg siden jeg først begynte med tomater.  Jeg er veldig svak for brune/ sorte tomater.  Planten er kraftig og stødig, har potetløv , interdeterminate , blir ca 2 m høy hos meg. Jeg pleier å la mine få to stammer bare fordi jeg vil vil ha flest mulig av disse herlighetene.

AZOYCHKA

Denne tomaten ble “oppdaget” på et marked i Moskva.  Veldig produktiv russisk sort medmellomstore gule bifftomater.  God balanse mellom sødme og syre. Fin til både salat og sausekoking.  Mellomsesong.  Interdeterminant vekst. 

SPUTNIK

En av mine personlige favoritter som alltid må med. Veldig produktiv, og sterk plante. Brun russisk bifftomat med god gammeldags tomatsmak. Mid sesong, interdeterminant. 

fullsizeoutput_3691

TIMS BLACK RUFFLES

Brun bifftomat med dype furer / riller.  Kjøttfull tomat med god smak. Produktiv. Dette er en krysning mellom Black krim og Zapotek pink . Interdeterminant. 

fullsizeoutput_36c3

ZEBRA RITA

Denne tomaten er utviklet av Tom Vagner som er mannen bak den berømte green Zebra.  Zebra Rita er en stor grønn bifftomat. Utrolig flott ribbet, lys grønn tomat med med mørkere striper.  Saftig, god tomatsmak.  Mellomsesong,  72 dager, interdeterminant.

fullsizeoutput_368b

YELLOW RUFFLED

Gul ribbet mellomstor bifftomat. veldig dekorativ og kul. Denne har alltid produsert masse tomater hos meg. Kanskje ikke den mest komplekse smak. men en god kjøttfull tomat til sausekoking og til å legge ned på glass. 

ALICES DREAM

En utrolig vakker rød orange bifftomat med nesten sorte skuldre.  God smak med litt syrlig ettersmak.  Sterk og stødig plante. Produktiv. Interdeterminant. Mellomsesong. 

fullsizeoutput_36c8fullsizeoutput_48c6

 

CRUSHED HEART

En stor favoritt fra fjorårets sesong! Helt utrolig vakker tomat – hjerteformet –  lysrød.  Veldig faste og kjøttfulle frukter med nydelig smak og lite frø. Utmerket tomat til koking av saus , men også å spise rå. Vekstformen er ranke. veldig produktiv. midtsesong ca 80 dager.

fullsizeoutput_48f7 fullsizeoutput_48fa fullsizeoutput_48f8

 

CHOCOLATE STRIPES

Stor vakker brun bifftomat med mørkegrønne striper. Som mange av de andre brune bifftomatene har også denne en nydelig søt og rik smak. Saftig fruktkjøtt.  Dyrkes som ranke, eller to stammer.  Midsesong . Anbefales. 

fullsizeoutput_48d5 fullsizeoutput_48fc

 

PINK BERKLEY TIE DYE 

Definitivt en tomat med wow faktor.  Stor mørk rødbrun bifftomat fra wild boar farms. Rillet med mørkere metallic striper. vakker og vidunderlig god på smak. 

fullsizeoutput_48d6 fullsizeoutput_48c5

 

PERSIMMON 

Enormt store bifftomater med orange fruktkjøtt. Utrolig kjøttfull, søte og saftige.  Perfekte å skjære i skiver til sandwich, men også til annet bruk.  Eneste minus er at det ikke er mange frukter pr plante siden hver frukt er så svær.  Jeg tror jeg fikk 5 frukter.

fullsizeoutput_4908  fullsizeoutput_4900

 

ORANGE JAZZ

Så fin ! Jeg vet at jeg sier det samme om mange tomater. Men denne er  bare så nydelig på fargen.. og formen!  Kjøttfulle faste tomater. Nydelig søt og balansert smak! Produserer bra med tomater, men ganske sein sesong …  anbefales. 

fullsizeoutput_48ca fullsizeoutput_48be

 

TEXWINE sold out 

Flott tomat med store frukter fra 200 til 400 gr. Produktiv. Gir Orange røde bifftomater med litt flate ribbede skuldre. Kjøttfulle med lite frø. Utrolig nydelige og intens på smak ! Perfekt slicer…  cirka 80 dager. 

fullsizeoutput_48bf fullsizeoutput_48c4

 

NOIR CRIMEE

Denne tomaten fikk jeg frø til fra en gammel skjønn dame på et marked i Nice.  Store mørkebrune tomater – akkurat som jeg foretrekker dem! Saftige og søte på smak når de får nok sol.  Sorten er faktisk opprinnelig fra sibir, og kan tåle litt kjøligere klima.  Perfekt slicer ! 

fullsizeoutput_4902  fullsizeoutput_4905

 

SGT PEPPERS   sold out 

Utrolig vakker tomat ! og veldig produktiv! Jeg må begrense den litt hvert år for at den skal rekke å modne alle fruktene.  Oxheart type tomater , faste og kjøttfulle med lite frø. Blir søte og gode om de får nok sol.  Perfekt til sausekoking.  Midsesong ca 80 dager.

fullsizeoutput_48f9 fullsizeoutput_48fd

 

BLACK RUSSIAN

Det er en gammel russisk sort.  Planten er kompakt og sorten er produktiv mes masse brune bifftomater.  Tomatene har den typiske mørke rike tomatsmaken  som vi kjenne fra de brune tomatene. Passer godt å spise i skiver på en sandwich eller til salat.  interdeterminant 

SOKOLADES

Mellomstore mørk bruke tomater med grønne skuldre. Sorten kommer fra latvia.  Har den typisk mørke tomatsmaken. Saftig, kompleks.  Mellomtidlig, interdeterminant.  Plasser som slicer eller i salatbollen.

fullsizeoutput_3701

 

Black Brandywine

Stor vakker mørkebrun bifftomat med historisk sus.  Sorten kommer fra USA og er kjent fra cirka 1920. Tomatene blir store, opp til 400 gram.

Rik og søt smak, har den typiske rike tomatsmaken vi finner hos de bruke tomatene. Potetløv – ganske sein sesong  – interdeterminant/ ranke .

fullsizeoutput_37f3

CUO DI BUE 

En utrolig vakker rødrosa hjerteformet bifftomat.  Oxheart type.  Kjøttfull tomat med masse smak. Anbefalt av michellin kokken Raymond Blanc.  Denne var utrolig produktiv hos meg.  Gir veldig fine skiver. Perfekt til saus pga kompakt kjøttfulle frukter med lite frø. Interdeterminant høy vekst. 

fullsizeoutput_36d2

 

DWARFS OG BUSK TOMATER

 

HUNDRED AND THOUSANDS / 100 & 1000  sold out 

Busktomat som passer i krukke. Gi den en stor krukke, så blir den utrolig stor. Produktiv plante som gir hundrevis av små røde tomater på størrelse med et kirsebær. Veldig dekorativ. Determinate. Busk  ca 100 cm. Skal ikke knipes.

fullsizeoutput_3710 fullsizeoutput_370a


DWARF TOMAT RUSSIAN SWIRL

En klar favoritt fra forrige sesong. En utrolig vakker gul tomat med rød orange skjær.  Sorten er utviklet i forbindelse med The dwarf tomatoproject.   Blir ca 1,2 m høy.  Interdeterminant, men jeg dyrket den som busk med tre stammer. Seint moden, men veldig produktiv til langt utpå høsten. ca 80 dager.

DWARF FIREBIRD SWEET

Denne tomaten valgte jeg først og fremst fordi den er så vakker. Mørk roserød bifftomat med gulgrønne striper… Sorten er utviklet i forbindelse med The dwarf tomatoproject, så den blir ikke høyere enn ca 1,5 m max. Kompakt vekst.  Jeg lot min få tre stammer i fjor.  God og saftig allround tomat. 

 

DWARF TOMAT PURPLE HEART 

Enda en vakker dwarf sort med kompakt vekst. Blir ikke høyere en cirka 1,5 m Selve tomaten er ganske stor , mørk burgunder rød brun, hjerteformet.  Kjøttfulle saftige tomater.  Balansert smak. Mellomsesong cirka 70 dager.

fullsizeoutput_480b fullsizeoutput_4808

 

DWARF TOMAT COPPERHEAD 

Dwarf vekstform, kompakt og opprett vekst. Blir ikke mye høyere enn 1,2 m. Jeg lot min få tre stammer. Veldig riktbærende.  Selve tomaten er utrolig vakker kobberfarget. Utrolig god og rik smak.. 

fullsizeoutput_4819

DWARF TOMAT ARTIC ROSE

Bringebærrøde små bifftomater  på en buskaktig plante.  Riktbærende. Sorten er utviklet i forbindelse med The dwarf tomatoproject, så den blir ikke høyere enn ca 1,2 m max. Kompakt vekst.  Jeg lot min få tre stammer i fjor.  Fin slicer tomat med mild og balansert smak.  Ganske tidlig, og kan nok dyrkes på friland i milde klimasoner. 

fullsizeoutput_4822

DWARF TOMAT PARFAIT

For en nydelig vakker tomat.  Fargen på selve tomaten er helt utrolig ..  Grønngul utenpå og en slags skitten gulfarge inni  … Sorten er utviklet i forbindelse med The dwarf tomatoproject, så den blir ikke høyere enn ca 1,5 m max. Kompakt vekst.  Jeg lot min få tre stammer i fjor. Veldig søt og god på smak.  En favoritt!

fullsizeoutput_481c

DWARF TOMAT TASMANIAN CHOCOLATE

Brune , litt ” flate” bifftomater. Riktbærende.  Sorten er utviklet i forbindelse med The dwarf tomatoproject, så den blir ikke høyere enn ca 1,5 m max. Kompakt vekst.  Jeg lot min få tre stammer i fjor. Nydelig tomat både av utseende og smak! 

fullsizeoutput_481b

 

BANANA LEGS

Denne tomaten har vært med meg siden jeg begynte med tomater for mange år siden. Rett og slett fordi den er så kul og produktiv.  Kanskje ikke den aller største smak, litt syrlig, men en god sausetomat er det i allefall. Busktomat  cirka 1 m høy med avlange gule tomater ( som en banan). Roma/ sugo type med tykke kjøttfulle vegger og lite frø. Hos meg har den alltid vært litt sein, men utrolig produktiv. 

fullsizeoutput_3695

FUZZY WUZZY

Utrolig dekorativ busktomat med gråblått litt loddent bladverk. Tomatene er også litt lodden utenpå. Planten har litt overhengende vekst, spesielt når den er full av tomater.  passer godt i en litt stor potte eller ampel. Tomatene er middels store røde med litt lysere striper.  God salat tomat. Kan dyrkes ute , men liker ikke direkte regn.

fullsizeoutput_369a  fullsizeoutput_4831

GREEN SAUSAGE

Busktomat med avlange vakre grønne tomater som får gyldne striper når de modnes.  Litt hengslete vekst. søt og frisk smak. Passer ypperlig til sausekoking og ketchup.  Passer godt i en stor krukke. 

fullsizeoutput_3714 fullsizeoutput_48d7

 

SINYE 

 

fullsizeoutput_48c8

 

FAVORIE DE BRETAGNE 

En relativt lav/ liten  busk som produserer en haug med små avlang grønne tomater med grønnaktige striper.  Faste i kjøttet med litt frisk og syrlig smak. 

fullsizeoutput_48c9fullsizeoutput_48c7

 

NORDERÅS BUSK

Norsk  sort fremaavlet på Norsk Landbrukshøyskole på 1950 tallet.  Planten er godkjent som plantearven sort. En rød rund og veldig produktiv busktomat som ikke skal knipes.  Blir litt over en meter her hos meg. Jeg har dyrket den i drivhus. Jeg synes det er litt stas å dyrke en norsk kulturkort i Skottland. God frisk tomat. 

 

MICRO DWARF TOMAT /  SMÅ POTTETOMATER 

fullsizeoutput_4827

Micro dwarf tomater er kompakte mini planter men opprett vekst, som ikke blir høyere en cirka 30 -40 cm. Utrolig kule små tomatplanter som egner seg i en potte på kjøkkenbenken og også på hagebordet. Jeg pleier ofte å så micro tomatene samtidig med chiliplantene i januar da jeg alikevel har vekstlys på. Etterhvert flytter den til kjøkkenvinduet. Gøy med tidlige tomater!

LILLE LISE

Tidlig micro busk tomat –  Det vil si en liten  dekorativ busk som ikke blir høyere en ca 30 – 40 cm.  Passer godt i en krukke på hagebordet.  Produserer rikelig med små røde cherrytomater. Perfekt til snack og i salaten. 

fullsizeoutput_3774.jpeg fullsizeoutput_4912 fullsizeoutput_4917

AZTEK YELLOW

Dette er en liten tøffing! Tidlig micro busk tomat Selv i rufsete vestlandsklima produserer denne rikelig med små gule cherrytomater.  Passer som snacks eller i salatbollen. ganske søte og gode tomater uten for mye syre.

fullsizeoutput_3771

BIRDIE JEAUNE 

fullsizeoutput_482d fullsizeoutput_4829

BIRDIE ROUGE 

Tidlig Rød micro dwarf sort. ca 50 dager!  Modner fre orangerøde til høyrde frukter.  gode snacktomater og i salatbollen  

fullsizeoutput_4815 fullsizeoutput_480a

JOCHALOS         SOLD OUT  ……  ( kan anbefale floragold i stedet) 

En kompakt liten busk som gir  tidlig orange søte cherrytomater. Denne sorten er en av de beste micro tomatene jeg har smakt.  God til snack og salat. 

fullsizeoutput_4906

VENUS   Fin liten og kompakt busk. Tomatene modner til mørke gul orange. Søte og gode. Passer til snack og salatbollen. 

fullsizeoutput_4812 fullsizeoutput_4814

 

ROSY FINCH  Liten kompakt busk som gir vakre rosa/ bringebærrøde cherrytomater. God mild og søt smak.  Passer som snack og til salat. 

fullsizeoutput_4810

CHIBIHKO  Liten og veldig produktiv busk.  små røde cherrytomater.  God smak. passer til snack og salat.

fullsizeoutput_4811 fullsizeoutput_48d4

 

HAHNS GELBE TOPFTOMATE  Tysk tomatsort. En liten og kompakt busk som gir et hav med små knall gule cherrytomater.  Søt og god på smak. Passer som snack og til salat. 

fullsizeoutput_491b

 

BUSKTOMATER EGNET FOR FRILAND / KRUKKER UTE 

 

YASHI 

En lav busk med vakker litt hengete bladverk. Passer perfekt til ampel. Gir masser av Gul orange cherrytomater.  Vent til tomatene er mørke gule før du plukker dem! Da er de utrolig søte og gode, litt sånn bæraktige.  En favoritt! 

fullsizeoutput_4907  fullsizeoutput_48ff

RED ALERT

Denne tomaten dyrker jeg fordi den er tidlig og veldig produktiv.  Røde runde tomater på cherry størrelse. Blir ikke høyere enn cirka en snau meter her hos meg.  Passer fint i en stor krukke. Robust sort som også kan dyrkes ute. saftig og søt smak som passer til snack og til salat.

.fullsizeoutput_36f4

SILVERY FIR TREE

En attraktiv kulturavsort i fra Russland. Lav busktomat med veldig dekorativt litt flikete bladverk.  Produserer masse mellomstore røde tomater. Passer godt i krukke eller ampel. God allround tomat! 

fullsizeoutput_490f fullsizeoutput_4911

 

MASKOTKA

Denne sorten er en lav busktomat som leverer et vell av mellomstore røde runde tomater. Veldig tidlig, kun 50 dager fra blomst til moden frukt! Passer godt i en høy krakk eller i ampel da den har litt hengende vekst. 

 

KIWI Dette skal være en ranketype tomat men den ble ikke så høy hos meg i fjor. Selve tomatene er Grønne, nesten over i gulegrønne når de er modne. Utrolig gode og søte på smak.  Veldig produktiv plante! 

fullsizeoutput_48cc

KORALLIK   En av fjorårets ” vinnere” på friland.  Mellomstor busk.  Ble ikke tyven eller bundet opp. Produserte virkelig bra i stor krukke ute på terrassen.  Små røde cherrytomater med en utrolig søt og god smak! De ble spist fortløpende .. ! anbefales.

fullsizeoutput_4838

POLAR BABY  En liten busk. Veldig tidlig. Dette var den første med modne tomater hos meg i fjor.  Hengende vekst. Hadde sikkert passet i en ampel også. Gode og søte cherry type tomater. 

fullsizeoutput_483c fullsizeoutput_483d

SOPHIES CHOICE Dette var en god sort ute på friland i fjor. En av dem som imponerte med høy produktivitet og tidlig modne tomater.  Gir mellomstore røde tomater som passer fint i salat eller på brødskiva. 

fullsizeoutput_4840

TUMBLING TIGR  Denne valgte jeg ene og alene pga utseende. Veldig kult liten busk som gir masser av ovale plommeformede tomater.  Brune med grønne striper! Tidlig sort som fungerte veldig bra ute i krukke. 

fullsizeoutput_4843 fullsizeoutput_4835

SUB ARTIC PLENTY  Busktomat . Veldig tidlig og god sort som fungerte utmerket ute i krukke her hos oss ..i en middelmådig skotsk sommer. Gir mellomstore røde tomater med god smak! 

fullsizeoutput_482f

SIBIRSKIY SKOROPELYI

fullsizeoutput_4830

KING OF SIBIRIA

fullsizeoutput_4845 fullsizeoutput_4846 fullsizeoutput_4857

 

GOLD DUST

fullsizeoutput_48c3

OLA POLKA

fullsizeoutput_482e

 

UTYONOK  Dette er en sort jeg har lykkes utendørs med i flere år. Her nord i Skottland har vi ganske kjølige somre. Det blir en forholdsvis liten busk som gir masse orange mellomstore tomater. Hvis de får nok sol blir de søte og gode. 

fullsizeoutput_4918

ORANGE PIXIE  Busktomat som ble dyrket ute i krukke her hos meg. Tidlig moden. Ganske store cherrytomater med nydelig farge. Orange røde. Veldig faste og kjøttfulle små tomater.  Nydelig smak. Snack og salat. 

fullsizeoutput_4909  fullsizeoutput_490d

BAJAJA  En veldig ivrig og produktiv busktomat! Planten er veldig tilpasningsdyktig, og vokser med størrelsen på krukka. Kan bli veldig stor på friland eller i drivhus…  Små røde cherrytomater. Gode til snack og salat.

fullsizeoutput_48cf fullsizeoutput_48d2

 

LIME GREEN SALAD  En definitiv favoritt! En busktomat som gir masser av grønne mellomstore tomater. Nesten gul grønne utenpå når de er modne. Smaragdgrønne inni. Veldig fine!  Helt utrolig Vidunderlig på smak! Bæraktig.  Jeg spiste de fleste fortløpende.. Disse er perfekte til snack og til sommermaten! 

fullsizeoutput_48d0fullsizeoutput_48d3fullsizeoutput_48cb

 

 

PLOMME TOMATER   / MELLOMSTORE TOMATER

 

MANGO En personlig favoritt.  Orange plommetomater med fast kjøtt og søt smak. Nydelig farge.  Denne sorten kommer fra Camilla Plum i DK. Passer utmerket til å legge ned på glass. Men også nydelig til salat og snack. 

fullsizeoutput_491a

BLUSH tiger  En meget vakker tofarget liten plommetomat.  Rød og gul stripet, eller marmorert. Dyrkes som ranke. Riktbærende sort. Gir mengder av små søte og friske plommetomater som er perfekt snack eller til salat. 

fullsizeoutput_490a  fullsizeoutput_4910

TRJUFEL ZOHLTY   Vi spiste masse av denne her i salatene i fjor sommer. utrolig fin farge og fast kjøtt.  Veldig søt og god på smak. Egentlig Kjøpte jeg denne sorten for å bruke til saus og til å legge ned på glass. Det passer den perfekt til..! 

fullsizeoutput_484e  fullsizeoutput_4855 

MINT JULEP  Dette er en kul tomatsort med eggeformet / pæreformede grønn gule tomater. Utrolig produktiv med svære klaser fulle av tomater. de trenger en del sol for å bli søte og gode.  Gode friske tomater. 

fullsizeoutput_4852

 

ORANGE BANANA  Veldig produktiv sausetomat med orange avlange frukter. Jeg pleier å gi den to stammer. Må bindes opp godt, for den blir veldig tung med alle fruktene.  Fine orange og gode tomater. Perfekt til å legge ned på glass! 

fullsizeoutput_4919

BLACK PLUM

En favoritt som er en av mine må ha sorter. Har dyrket denne i alle år etter at jeg smakte den hos Camilla Plum i 2012. Mørk brun oval plommetomat med litt mørkere skuldre. Nydelig god og rik på smak. God allround tomat. Russkisk opprinnelse. Høy vekst, ranke, produktiv.  Anbefales. 

fullsizeoutput_368f

FLASCHEN TOMATEN

Den perfekte sausetomaten! Veldig produktiv tomatsort med masser av avlange røde tomater. Litt tørr, kjøttfull tomat med lite frø. God tomatsmak. 

fullsizeoutput_3713

 

KORITSCHNEVAJA SLIVA

Mørk brun plommetomat. Produktiv sort, interdeterminant høy vekst. Tåler litt vær. Jeg har dyrket den både ute i krukke og inne i veksthus.  God rik tomatsmak. Anbefales.

fullsizeoutput_3693

LEMON TREE

Gul mellomstor heirloom sort som ser ut som en sitron! Veldig vakker tomat med tykke kjøttfulle vegger og lite frø. Frisk smak. Passer fint til både salater og sausekoking.  Ranke/ høy vekst. 

fullsizeoutput_3694

 

1 comment on “FRØLISTE  TOMATER  for 2021 

  1. Jorunn Mathiesen

    Hei, jeg vil gjerne kjøpe en god del frø..
    Sender jeg deg en e-post ?
    Det er vanslig og velge 😍

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: